Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Ο Πλανητάρχης και ο ΣΥΡΙΖΑρχης!


Δεν είναι θέμα πρωτοκόλλου, αλλά θέμα σεβασμού…
Σκέψεις βλέποντας το νέο πρόεδρο της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ να ποζάρει μαζί με την οικογένεια του με αξιοζήλευτο dress code. Όλοι καλοντυμένοι. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΕΔΙΛΑ
Η Σια Αναγνωστοπούλου στη Βουλή
Μία εικόνα, ίσον χίλιες λέξεις. Σεβασμός από τον Πλανητάρχη απέναντι στα εκατομμύρια ψηφοφόρων. Σεβασμός απέναντι στον Αμερικανικό λαό.
Aπό τον Αλέξιο Κοιμήση_ignomisou.gr
Συγκρίσεις που δεν αντέχουν με την αβάσταχτη «βλαχιά» της Αριστεράς που μας κυβερνάει που νομίζουν ότι κάποιοι είναι και μας γράφουν στα παλιά των υποδημάτων τους.
 Με την εμφάνιση στυλ καφενείου σε υπουργείο, βουλή, διεθνή φόρουμ, συναντήσεις θέλουν να μας πείσουν ότι υπάρχουν μόνο αυτοί, απαξιώνοντας τον λαό που εκπροσωπούν και τους ομολόγους συνομιλητές τους. 
Ποιοι; Οι πολιτικοί της μικρής Ελλάδας, όταν ένας Πλανητάρχης, προσέχει και την τελευταία λεπτομέρεια της δημόσιας εικόνας του.
Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά και η τόση απαξίωση στην ευπρεπή εμφάνιση που θέλουν να μας σερβίρουν οι κυβερνητικοί αγγίζει τα όρια του Βαλκανικού επαρχιωτισμού.
Τζιν, πουκάμισα, μπουφάν και αθλητικά παπούτσια συνθέτουν το κακοντυμένο…σκηνικό τους. Αυτό που περιφέρουν λόγω της «μαγκιάς τους ενάντια στο κατεστημένο» -τόσο «δήθεν» τύποι- σε Ελλάδα και σε εξωτερικό. Και έχουν την απαίτηση να τους πάρει στα σοβαρά ένας ολόκληρος λαός και οι διεθνείς συνομιλητές τους.
Η γραφικότητα τους με τον αέρα της βλαχιάς και της ξιπασιάς –που πλέον δεν είναι διασκεδαστική- μας δείχνει ότι στην Ελλάδα έχουμε περάσει από την εποχή των αρχηγών στην εποχή των αρχηγίσκων.
Σημεία των καιρών και κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να μας πείσουν ότι η απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουμε στο «καινούργιο» που δήθεν πρεσβεύουν είναι η απαξίωση σε όλα.
Η εικόνα του καλοντυμένου Τραμπ και της οικογενείας του σε σχέση με την εικόνα των κακοντυμένων κυβερνητικών μας στελεχών, μας δείχνει -ξεκινώντας από τα απλά όπως το ντύσιμο- την ανικανότητα των τελευταίων να ξεχωρίσουν τα σημαντικά από τα δευτερεύοντα και να ταυτίσουν το λογικό με το αυτονόητο.