Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

BLOODY MERKEL!


ΣΟΚ και ΔΕΟΣ από τον ηγέτη του ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) της Ολλανδίας Γκερτ Βίλντερς ο οποίος ανέβασε στο twitter τη φωτοσοπιά με την ματωμένη Μέρκελ θέλοντας να τονίσει τις ευθύνες της στο πρόσφατο μακελειό στην Γερμανία.

O Βίλντερς είχε κριθεί πρόσφατα ένοχος  για διακρίσεις σε βάρος των Μαροκινών. Αφορμή ήταν μια πολιτική του ομιλία το 2014, όπου ενώπιον των υποστηρικτών του κόμματός του, αναφέρθηκε με «προσβλητικό τρόπο» στους Μαροκινούς. Συγκεκριμένα, ρώτησε το κοινό εάν επιθυμεί περισσότερους ή λιγότερους Μαροκινούς στην Ολλανδία.
Το κοινό φώναζε «λιγότερους, λιγότερους», και εκείνος απάντησε χαμογελώντας: «Θα το φροντίσουμε».
Η δίκη του η οποία διήρκησε τρεις εβδομάδες. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, ωστόσο δεν του επεβλήθη ποινή παρ’ ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει πρόστιμο 5.000 ευρώ. Ο Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, κατέθεσε έφεση στην απόφαση, ανέφερε ο δικηγόρος του αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ετυμηγορία.
Οι δηλώσεις του βουλευτή “κάνουν μια διάκριση ανάμεσα στον μαροκινό πληθυσμό και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες της Ολλανδίας”, είπε ο δικαστής Χέντρικ Στινχούις κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα. “Ο εμπρηστικός χαρακτήρας του τρόπου με τον οποίο έγιναν οι δηλώσεις παρακίνησε άλλα άτομα να κάνουν διακρίσεις σε βάρος των ατόμων μαροκινής καταγωγής”, πρόσθεσε.
“Τρεις δικαστές που μισούν το PVV ανακηρύσσουν τους Μαροκινούς φυλή και καταδικάζουν εμένα και τη μισή Ολλανδία. Τρέλα”, έγραψε σε ένα μήνυμά του στο Twitter λίγο μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.
Υπενθυμίζεται πως οι Ολλανδοί ψηφίζουν τον Μάρτιο σε βουλευτικές εκλογές και η δίκη αύξησε τη δημοτικότητα του βουλευτή που προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το PVV θα εξασφαλίσει 34 έδρες, δέκα περισσότερες από το κόμμα του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.
Στον αντίποδα, το χτύπημα στο Βερολίνο δεν θα μπορούσε να προληφθεί εκτιμά μιλώντας στην DW (αναμεταδίδουν Κρίστοφ Χάσελμπαχ / Στέφανος Γεωργακόπουλος) o γερμανός ειδικός σε ζητήματα τρομοκρατίας Ρολφ Τόπχοφεν, ο οποίος απορρίπτει το αίτημα για αυστηρότερους νόμους και νέα περιοριστικά μέτρα.
Deutschland Breitscheidplatz nach dem Anschlag in Berlin (DW/F. Hofmann)
Για τον γερμανό ειδικό σε ζητήματα τρομοκρατίας Ρολφ Τόπχοφεν ένα τρομοκρατικό χτύπημα στη Γερμανία, όπως αυτό στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, ήταν ζήτημα χρόνου. Το αργότερο μετά τις περσινές τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες οι γερμανικές αρχές θεωρούσαν πλέον δεδομένο ότι η Γερμανία δεν αποτελεί έναν αφηρημένο, αλλά πολύ συγκεκριμένο στόχο, λέει ο ειδικός, ο οποίος σε συνέντευξή του στην DW υπογραμμίζει ότι την περασμένη Δευτέρα το βράδυ έγιναν πραγματικότητα οι χειρότεροι φόροι. Εμφανίζεται ωστόσο πεπεισμένος ότι η τρομοκρατική ενέργεια στο Βερολίνο δεν θα μπορούσε να προληφθεί.
«Όταν έχετε να κάνετε με φανατισμένο δράστη που χρησιμοποιεί ως όπλο μια νταλίκα τότε δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να τον σταματήσετε. Εκτός βέβαια αν εκ των προτέρων είναι γνωστό ποιος είναι, ποια τα σχέδιά του και συλληφθεί. Είναι ωστόσο αδύνατο να ελέγξετε όλα τα οχήματα, και να αποτρέψετε κάθε εν δυνάμει βομβιστή ή τρομοκράτη να εισέλθει σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά. Το μόνο που σας μένει είναι να την κλείσετε. Κατά συνέπεια κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποτροπή μιας επίθεσης με φορτηγό».
O γερμανός ειδικός σε ζητήματα τρομοκρατίας Ρολφ Τόπχοφεν 
O γερμανός ειδικός σε ζητήματα τρομοκρατίας Ρολφ Τόπχοφεν
Στον απόηχο της επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του δυτικού Βερολίνου ο γερμανός ειδικός σε ζητήματα τρομοκρατίας συνιστά σε πολιτικούς και πολίτες ψυχραιμία και αποφάσεις μόνο μετά από ώριμη σκέψη.
«Το σίγουρο είναι ότι οι τρομοκράτες πέτυχαν το στόχο τους να προκαλέσουν πανικό και φόβο σε πολλούς ανθρώπους. Με δεδομένο ότι οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση ιδίως εκεί όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι, όπως οι χριστουγεννιάτικες αγορές, είναι απαραίτητο να επικρατήσει ψυχραιμία έτσι ώστε να αποφευχθούν αντιδράσεις που εν τέλει ωφελούν μόνο τους εμπνευστές της τρομοκρατικής αυτής ενέργειας. Αυτό που πρέπει να αναμφίβολα να αποφευχθεί είναι οι φωνές που ζητούν σχεδόν ανακλαστικά νέους νόμους και περιοριστικά μέτρα. Το κράτος δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί απόλυτη ασφάλεια. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είχε δηλώσει μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Άνσμπαχ και το Βίρτσμπουργκ ότι μια ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία θα πρέπει να μάθει να ζει σε τέτοιες ακραίες συνθήκες. Θα πρέπει να συνηθίσουμε να αντιμετωπίζουμε παρόμοιες δραματικές καταστάσεις αν θέλουμε να ζούμε σε ανοιχτές κοινωνίες», καταλήγει ο ειδικός Ρολφ Τόπχοφεν.