Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

K. Zουράρις: Αν ο Σόιμπλε επιμείνει, σωστή απόφαση οι εκλογές

Αποτέλεσμα εικόνας για ΖΟΥΡΑΡΙΣ

Αν ο Σόιμπλε επιμείνει και πάμε σε σύγκρουση, είναι η σωστή επιλογή να πάμε σε εκλογές δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, χαρακτηρίζοντας τον Γερμανό υπουργό «πραξικοπηματία».

Ο κ. Ζουράρις θεωρεί πως ο κ. Σόιμπλε είναι απομονωμένος, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια υπάρχει ομοφωνία ευρωπαϊκών θεσμών και παγκόσμιων εμπειρογνωμόνων για τις ελληνικές θέσεις.

«Αν πάει να το επιβάλει θα κάνει πραξικόπημα. Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ως πραξικοπηματία. Έχει μείνει μόνος του, δεν σέβεται την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών θεσμών, την απόφαση τη δική μας, το δράμα των Ελλήνων», δήλωσε ο κ. Ζουράρις μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο Πολ Τόμσεν «πλαστογράφησαν στοιχεία».  

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «αν επιμένει και φτάσουμε σε τέτοια σύγκρουση, μία τέτοια απόφαση όλου του πολιτικού κόσμου να πάμε για εκλογές είναι σωστή. Αλλιώς πάμε σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Σόιμπλε. Αν προτείνει αντίποινα εις βάρος των Ελλήνων, τότε θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσει η ευρωπαϊκή κοινότητα. Δεν είναι ''αυτόματο'' ότι πάμε σε εκλογές. Θα υπάρξει ανοιχτή σύγκρουση του Σόιμπλε με όλους τους άλλους».