Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Τσίπρας προς Schaeuble (;): Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν αντιμετωπίζουν ούτε τα προβλήματα της χώρας τους

Τσίπρας προς Schaeuble (;): Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν αντιμετωπίζουν ούτε τα προβλήματα της χώρας τους 

Λάδι στην υφιστάμενη κόντρα με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, W. Schaeuble έριξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια γιορτής στη Βουλή για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. 

Δίχως φυσικά να τον κατονομάσει, αλλά «δείχνοντας» προς την Γερμανική πλευρά είπε με έμφαση:
«Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν αντιμετωπίζουν ούτε τα προβλήματα της χώρας τους.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την στάση που κρατούν κάποιες χώρες και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί απέναντι στην προσφυγική κρίση τόνισε ο πρωθυπουργός: «Εκείνοι που τούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον Ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς». Η φράση αυτή εύκολα βέβαια ερμηνεύεται ως καρφί προς τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ μετά και τα όσα υποστήριξε χθες («Καμία κατανόηση όταν κατηγορεί την Γερμανία»!).

«Εμείς, βέβαια, μέρες που είναι, έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα τους ανταποδώσουμε λέγοντάς τους Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά. Να έχουν την ευλογία, να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους. Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε τα προβλήματα της Ευρώπης, ούτε τα προβλήματα του κόσμου ολόκληρου», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας συνέδεσε το προσφυγικό με τα πρωτογενή πλεονάσματα, επιχειρώντας να δείξει ότι τα οικονομικά δεν είναι το άλφα και ωμέγα.  «Εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους. Και παρά τις δυσκολίες μας, κρατάμε μια στάση και μια θέση αξιοπρέπειας. Κι αυτό, ξέρετε, είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο Ελληνικός λαός, δεν θα το καταφέρουνε», τόνισε.